10€ alennus kaikista yli 55€ tilauksista (ei sisällä ALV:tä ja toimituskuluja). Koodi: OFFER02    00 päivät 00 tunnit 00 minuutit 00

Mitä ovat biohajoavat pussit (PLA)?

Olemme äskettäin esitelleet uuden biohajoavan version sellofaanipusseista, joita monet ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon haluavat asiakkaamme ovat pyytäneet. Ne on valmistettu öljypohjaisista raaka-aineista valmistetun sellofaanikalvon sijaan biomuovista. Tämä uusiutuvista luonnonvaroista valmistettujen biohajoavien kalvojen uusi sukupolvi (biopohjainen PLA-hartsi) pyrkii korvaamaan tavanomaisen muovin kertakäyttömuovimarkkinoilla nopeamman biohajoavuuden vuoksi.

Mitä ovat biohajoavat pussit (PLA)

Mistä biohajoavat sellofaanipussit on valmistettu?

Mistä biohajoavat sellofaanipussit on valmistettu

Materiaalina on käytetty polylaktidihappoa (PLA), joka on maissitärkkelyksestä tai sokereista valmistettua biomuovia. Nämä ovat uusiutuvia ja nopeasti kasvavia luonnonvaroja, joten ne ovat erittäin kestävä vaihtoehto tavalliselle sellofaanikalvolle. PLA:n tuotanto vaatii lisäksi huomattavasti vähemmän energiaa!

Miten ympäristöystävälliset sellofaanipussit biohajoavat?

Biohajoavien läpinäkyvien pussien säilyvyysaika on noin 12 kuukautta (riippuen säilytysolosuhteista). Tämän ajanjakson jälkeen ne on suunniteltu hajoamaan ensin pieniksi paloiksi – auringonvalon, lämmön tai mekaanisen rasituksen laukaisemana – ja sitten biologisesti luonnollisiksi alkuaineiksi (hiilidioksidiksi, vedeksi ja biomassaksi mikrobien suorittaman hajotuksen kautta).

Tämä prosessi vaihtelee ja voi kestää 2–5 vuotta – riippuen hävitysympäristöstä ja tuotteen paksuudesta (aikaa on vaikea ennustaa, koska se vaihtelee huomattavasti olosuhteiden mukaan) – vuosikymmenten tai vuosisatojen sijaan, kuten on tavallisen polyeteenin kohdalla.

Valvotuissa olosuhteissa ne on suunniteltu biohajoamaan kuuden kuukauden kuluessa teollisuuskompostissa (sertifioitu DIN EN 13432 -standardin mukaisesti).

Mitä muita etuja kompostoitavat sellofaanipussit tarjoavat?

Hämmästyttävien ympäristöystävällisten ominaisuuksien lisäksi biohajoavat sellofaanipussimme tarjoavat seuraavat edut:

  • Läpinäkyvät esittelypussit (30 mikronia), ihanteellisia tuotteiden esittelyyn
  • Saatavana kuudessa suositussa koossa: 155x160mm; 162x119mm; 175x129mm; 185x138mm; 216x155mm, 230x167mm
  • Helppo liimanauhasulkumekanismi
  • Elintarviketurvallinen materiaali
  • Valmistettu Yhdistyneessä kuningaskunnassa
  • Sertifioitu DIN EN 13432 (7H0052) -standardin mukaisesti – kompostoitavat välituotteet

Missä biohajoavia esittelypussejamme voidaan käyttää?

Hyvä valinta esineiden, kuten onnittelukorttien, tulosteiden, keksien, avainperien, korujen ja muiden tuotteiden, esittelyyn!

Mutta kuten sanonta kuuluu, ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, joten tutustutaan joihinkin hienoihin tapoihin käyttää kompostoitavia sellofaanipussejamme!

Mitä ovat biohajoavat pussit (PLA)

Hanki omasi täältä: www.suomikirjekuoret.fi/product/biohajoavat-lapinakyvat-pussit
Lähteet


www.activesustainability.com/environment/what-are-bioplastics
www.bioplasticsnews.com/polylactic-acid-or-polylactide-pla

Valmistajan tiedot