Kirjekuorikoot

Postituksen onnistuminen riippuu monista erilaisista tekijöistä, mutta jokaiselle paketin, kirjeen, postikortin, käyntikortit, lahjan tai omistuskirjoituksen lähettäjälle tärkeintä on varmistaa, että vastaanottaja avaa lähetyksen ja antaa sille huomionsa.

Aivan kuten lahjapakkauksen pienet yksityiskohdat saavat lahjan näyttämään mielenkiintoiselta, valkoinen kirjekuori voi välittää viestin muodollisella ja tyylikkäällä tavalla. Joskus onnistuminen vaatii muutakin kuin postikorttien lähettämistä tyypillisessä voimapaperikirjekuoressa - joskus kirjekuoren on saatava sisältö näyttämään houkuttelevalta, vaikka kyseessä olisikin vain valkoinen kirjekuori, joka sisältää tuotteiden tai palvelujen laskun.

Siksi on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää kirjekuorikokojen eroja, jotta voit tehdä sivustomme kautta tarpeitasi vastaavan pyynnön oikealla tavalla. Jokainen koko on sopiva tiettyihin tarkoituksiin, erityisesti yritysmaailmassa. Tietyntyyppiset kirjekuoret saattavat tuntua oudolta valinnalta tavallisille kuluttajille, mutta ne ovat itse asiassa erittäin hyödyllisiä tietyissä erityisissä liiketoimintaympäristöissä.Tässä oppaassa tarjoamme sinulle yksityiskohtaisia selityksiä kirjekuorien kokovaihtoehdoista ja informatiivisia kuvia ja taulukoita, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin mallien eroja: vakio- tai mallikirjekuorikoosta valtaviin kirjekuoriin sekä suosituista yhdysvaltalaisista DL-kirjekuorista moniin muihin.

Ota huomioon alla annetut ohjeet ja käytä sinulle tarjottuja työkaluja. Vain tällä tavalla löydät tilanteeseesi parhaiten sopivan vaihtoehdon! Jos sinulla on kysyttävää, muista, että voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelutiimimme. He auttavat sinua arvioimaan tilanteesi ja suosittelevat tuotteita, jotka parhaiten vastaavat tarpeitasi kotona ja toimistolla.

Muista, että yksi ammattilaisten laajasti käyttämä työkalu postitusten parantamisessa on päällekkäin aseteltu teksti. Tulostimemme voivat tulostaa yrityksesi tai henkilökohtaisen tuotemerkkisi logon kaikkiin kirjekuoriimme tai pusseihimme. Sen vuoksi kannattaa muistaa, että voit pyytää tarpeitasi vastaavan mukautetun tarjouksen tekemättä sitoumuksia.

Koko

on

Mitat


Voit ymmärtää paremmin tässä olevia vastaavuuksia tutustumalla seuraavaan informatiivisen kuvaan, jossa osoitamme, millaisia keskikokoiset kirjekuoret ovat pieniin ja isoihin verrattuna. Huomaa, että C5- ja C6-kirjekuoria pidetään keskikokoisina, olivatpa ne sitten valkoisia tai värillisiä.

ISO

Mikä on kirjekuoren vakiokoko?

Perehdytystarkoitusta varten on hyödyllistä muistaa, että C4 on "foliokokoinen" kirjekuori, C5 on "neljänneskokoinen" ja C6-kokoa pidetään perinteisesti vakiokirjekokona, vaikka se ei ole yritysten yleisimmin käyttämä koko, mistä myöhemmin lisää.

C-kirjaimen ja siihen liittyvän numeron valinta ei ole sattumaa. Se noudattaa ISO 216 -standardia, joka standardoi kansainvälisesti kirjekuorien luokituksen. Numerot liittyvät toisiinsa: ne osoittavat, että kirjekuori on puolet sitä edeltävän kirjekuoren koosta. Eli C3 on puolet C2:n koosta, C4 on puolet C3:n koosta ja niin edelleen.

Lisäksi niillä on suora yhteys paperiarkkien mittoihin. Tässä ovat muutamia esimerkkejä: C3-kirjekuoret, jotka ovat suhteellisen suuria, on suunniteltu DIN A3 -arkkeja varten, C5-kirjekuoret on tarkoitettu A5-kokoiselle paperille ja suhteellisen pienillä C8-kirjekuorilla on ihanteelliset mitat käytettäväksi DIN A8 -arkkien kanssa. Voit tarkistaa nämä ja muut järjestelmän yksityiskohtaiset tiedot seuraavasta taulukosta.

Kirjekuoren mittojen taulukko, koot C0-C10


Nimi Koko (mm) Mallin vastaavuus
C0 917 x 1.297 mm
A0-paperiarkki
C1 648 x 917 mm A1-paperiarkki
C2 458 x 648 mm A2-paperiarkki
C3 324 x 458 mm A3-paperiarkki
C4 229 x 324 mm A4-paperiarkki A3-paperiarkki taitettu puoliksi
C5 162 x 229 mm A5-paperiarkki A4-paperiarkki taitettu puoliksi
C6 114 x 162 mm A6-paperiarkki A4-paperiarkki taitettu kolmeen samankokoiseen osaan
C7 81 x 113 mm A7-paperiarkki A5-paperiarkki taitettu neljään samankokoiseen osaan
C8 57 x 81 mm A8-paperiarkki
C9 40 x 57 mm A9-paperiarkki
C10 28 x 40 mm A10-paperiarkki


Näiden kokojen lisäksi on olemassa muita perusmalleja, joita ei luokitella C-kirjaimella. Ne esitetään seuraavassa taulukossa ja niiden pääasiallisten käyttötarkoitusten kuvausten kera. Huomaa myös, että on olemassa muita vapaampia ja erikoistuneempia vaihtoehtoja, kuten kutsujen kirjekuorikoot, jotka eivät noudata mitään sovittua mallia tai standardia. Monet niistä ovat neliönmuotoisia kirjekuoria, joiden kaikki reunat ovat samanpituisia.


Nimi Koko (mm) Mallin vastaavuus
C5+ 162 x 235 mm A5-paperiarkki A4-paperiarkki taitettu kerran
DL 110 x 220 mm Samanlainen kuin yhdysvaltalaiset kirjekuoret A4-paperiarkki taitettu kolmeen samankokoiseen osaan pidempää sivua pitkin
DL+ 114 x 229 mm A4-paperiarkki taitettu kolmeen osaan (plusmalli)
E4 280 x 400 mm B4-paperiarkki
B4 250 x 353 mm C4-kirjekuorten kanssa käytetty malli
B5 176 x 250 mm C5-kirjekuorten kanssa käytetty malli
B6 125 x 176 mm C6-kirjekuorten kanssa käytetty malli

Jos haluat tutustua tarkemmin laskelmiin, joita käytettiin kaikkien näiden mittojen ja mittasuhteiden saavuttamiseen, voit käydä tällä sivulla, joka kattaa muut sarjat, kuten B, joita yleensä käytetään kirjojen tuotannossa.


DL: Yhdysvaltojen kirjekoko


Koska se on tärkeä ja vakiintunut nykypäivän yhteiskunnassa, on tarpeen mainita myös toisentyyppinen kirjekokoinen kirjekuori: DL. Se ei vastaa edellä mainittua C6-kokoa, koska se on pidempi (pitkittäissuunnassa) ja lyhyempi korkeussuunnassa. Sen mitat ovat 220 x 110 mm. Kun ajattelemme "toimistokirjekuorta", ajattelemme yleensä tätä kokoa. Toisin sanoen tämäntyyppinen kirjekuori on suunniteltu käytettäväksi DIN A4 -paperiarkin kanssa, joka on taitettu kolmeen yhtä suureen osaan.

Absoluuttisina lukuina mitattuna koko 220 x 110 mm on se, jota käytämme eniten, koska yritysten postitse lähettämät viestit ovat tässä muodossa. Näitä kirjekuoria käytetään laskujen lähettämiseen, uusien asiakkaiden tervehdysviestejä varten ja moniin muihin tarkoituksiin.

Se on hyvin yleinen kirjekuori Correosin kaltaisille yrityksille, vaikka valtion postipalvelun jokainen toimisto tarjoaa myös C6-malleja tietyille käyttäjille. Kirjekuoret ovat tavanomaisesti valkoisia, koska ne yleensä maksavat vähemmän kuin värilliset kaupalliset kirjekuoret.


Kirjekuorimallit erityiskäyttöön


suomikirjekuoret.fi-sivustolla emme työskentele pelkästään yleisimpien kirjekuorimallien kanssa, vaan myös sellaisten mallien kanssa, jotka mistä tahansa syystä ovat vähemmän yleisiä käyttäjien keskuudessa, mutta ovat silti erittäin hyödyllisiä. On esimerkiksi kirjekuoria, joissa on ikkuna: pieni aukko, jonka avulla osa kirjekuoren sisällöstä voidaan nähdä ulkopuolelta.

Tätä ominaisuutta käytetään yleensä normaaleissa DL-koon kirjekuorissa: yritykset sijoittavat kirjeisiin otsikoita, jotka näkyvät edellä mainitun ikkunan läpi, kun kirje taitetaan tietyllä tavalla, jolloin vastaanottajan tiedot (nimi, sukunimi, katu, postinumero jne.) näkyvät. Tällöin ei ole tarvetta tulostaa näitä tietoja toiseen kertaan itse kirjekuoreen, eikä lisäkustannuksia aiheudu.

Pahvituella varustettu kirjekuori sertifikaatteja ja todistuksia varten, vahvikekolmiolla varustettu kirjekuori, jotta käden asettaminen kuoreen on helppoa, taskumallinen kirjekuori... Sobres.es-sivuston katalogi tarjoaa laajan valikoiman ratkaisuja, jotka voidaan toimittaa kotiovellesi yhdellä napsautuksella.

Muita verkkosivuillamme saatavilla olevia malleja, jotka eivät liity suoraan kirjekuorien mittajärjestelmään, kutsutaan läpikuultamattomiksi kirjekuoriksi. Tämä nimi viittaa kirjekuoriin, jotka eivät ole läpinäkyviä, vaikka niitä tarkasteltaisiin valoa vasten. Tämä saavutetaan joko tasaisemmalla värillä, sisäpuolella olevalla erityisellä kerroksella tai jollakin muulla tavalla.

Edellä mainittujen mallien lisäksi saatat mahdollisesti kohdata erilaisia kirjekuorimalleja, koska on olemassa monia muita luokitusjärjestelmiä, jotka eivät aina liity kirjekuorien mittoihin. Luokitusjärjestelmät voivat liittyvä esimerkiksi paperin tai valmistusmateriaalin erityisominaisuuksiin tai lähetystapaan.

Vaakakuori ikkunalla, lompakkomalli

Vaakakuori ikkunalla, lompakkomalli
Pystykuori ikkunalla, lompakkomalli

Pystykuori ikkunalla, lompakkomalli
Taskumalli Automaattinen sulkeminen, liimareuna, itseliimautuva

Taskumalli
Automaattinen sulkeminen, liimareuna, itseliimautuva
Pystykuori ikkunalla, taskumalli

Pystykuori ikkunalla, taskumalli
Vaakakuori ikkunalla, taskumalli

Vaakakuori ikkunalla, taskumalli
Vahvistuskolmiolla, taskumalli Laajennettava kirjekuori useiden paperiarkkien lähettämistä varten

Vahvistuskolmiolla, taskumalli
Laajennettava kirjekuori useiden paperiarkkien lähettämistä varten
Kirjekuori pahvituella, taskumalli

Kirjekuori pahvituella, taskumalli
Kuoreen on painettu englanniksi ohje "Please Do Not Bend" (Älä taita).
Ohjelmille, sertifikaateille, diplomeille.


Muut tiedot kuin kirjekuoren mitat: sulkemismekanismi

Kirjekuoren sulkemismekanismi on toinen tärkeä seikka, kun yritetään valita sopivaa mallia. Sobres.es-sivustolla kiinnitämme siihen paljon huomiota. Yksi kätevimmistä vaihtoehdoista on itseliimautuva sulkeminen: läpän sisäpuolella on pieni liima-ainekerros, joten kun suojanauha on irrotettu, läppä voidaan kiinnittää turvallisesti, jotta kirjekuori ei avaudu.

On myös kirjekuoria, joissa sulkemismekanismi on nauha ja prikka, jotka eivät ole kovin käytännöllisiä joukkopostituksessa käytettynä, mutta ne voivat olla erittäin sopivia, kun lähetät erityisen, henkilökohtaisen kirjeen vastaanottajalle. Sama koskee hakasella varustettuja kirjekuoria, jotka suljetaan napsautuksella.

Yksi korkealuokkaisimmista vaihtoehdoista on kirjekuoret, joissa magneettinen sulkumekanismi: mielenkiintoinen ja hienostunut ratkaisu, joka mahdollistaa kirjekuoren avaamisen ja sulkemisen tarvittaessa useamman kerran. Ja luettelo jatkuu vielä: lukolla, laskosläpällä, liimareunalla varustetut kirjekuoret jne. Verkkosivustollamme on monia vaihtoehtoja.

Liimareuna

Liimareuna
Itseliimautuva

Itseliimautuva
Automaattisesti sulkeutuva

Automaattisesti sulkeutuva
Ilman liimareunaa

Ilman liimareunaa
Avoin yläosa

Avoin yläosa
Nauha ja prikka

Nauha ja prikka
Laskosläppä

Laskosläppä
Magneettinen

Magneettinen
Hakanen

Hakanen
Lukko

Lukko


Kirjekuorien läpät: huomattavimmat erot

Kirjekuoren läppä on toinen yksityiskohta, joka erottaa kunkin mallin muodon ja käyttötarkoituksen. Yleisin vaihtoehto tällä hetkellä on lompakkomalli, jossa on pieni paperinauha, johon liima (tai mikä tahansa muu sulkemismekanismi) lisätään. Se on helppo avata ja sulkea. Lompakkomallisten kirjekuorien läpät ovat yleensä suorakulmaisia, vaikka joissain malleissa käytetään pyöreää muotoa.

Perinteisempi ja vanhempi vaihtoehto on niin kutsuttu timanttikulmainen läppä: klassinen kolmionmuotoinen paperiläppä, jonka kärki ulottuu läpän sulkemisen jälkeen kirjekuoren puoliväliin.

Lompakkomalli pyöreällä läpällä Liimareuna, käytettäväksi tietyissä postikoneissa

Lompakkomalli pyöreällä läpällä
Liimareuna, käytettäväksi tietyissä postikoneissa
Lompakkomalli suorakulmaisella läpällä Liimareuna, manuaalista asetusta varten

Lompakkomalli suorakulmaisella läpällä
Liimareuna, manuaalista asetusta varten

Lompakkomalli automaattisella sulkumekanismilla Manuaalista asetusta varten

Lompakkomalli automaattisella sulkumekanismilla
Manuaalista asetusta varten

Lompakkomalli puolisuunnikkaan muotoisella läpällä Liimareuna, käytettäväksi tietyissä postikoneissa

Lompakkomalli puolisuunnikkaan muotoisella läpällä
Liimareuna, käytettäväksi tietyissä postikoneissa
Timanttikulmainen läppä Pankkiirimallinen kirjekuori, liimareuna, manuaalista asetusta varten

Timanttikulmainen läppä
Pankkiirimallinen kirjekuori, liimareuna, manuaalista asetusta varten

Läppä asetusta varten Liimareuna, kirjekuoret juhlia/tapahtumia varten

Läppä asetusta varten
Liimareuna, kirjekuoret juhlia/tapahtumia varten


Lompakkomallin kirjekuori itseliimautuvalla läpällä Manuaalista asetusta varten

Lompakkomallin kirjekuori itseliimautuvalla läpällä
Manuaalista asetusta vartenKirjekuoren malli on kaikki kaikessa... melkein

Nyt kun olet saanut perusteellisen johdannon eri malleihin, olet todennäköisesti tajunnut, että oikean kirjekuoren valinta on ensiarvoisen tärkeää, eikä pelkästään esteettisen näkökulman kannalta, vaan myös kunkin mallin suunnitellun käyttötarkoituksen vuoksi. DL-kirjekuoret joukkopostitukseen, C4-kirjekuoret A4-kokoisten paperiasiakirjojen asettamiseen, C7-kirjekuoret pienten, henkilökohtaisten korttien lähettämiseen...

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi sinun on pidettävä mielessä muut kriteerit, kuten materiaali, väri, onko kirjekuoressa ikkuna vai ei, ikkunan sijainti, vastaanotto-olosuhteisiin sopiva kirjekuoren sulkemismekanismi ja niin edelleen.

Mitä tahansa etsitkin, löydät sen verkkosivustoltamme: olipa kyseessä sitten normaalit kirjekuorikoot tai erittäin suuret tai pienet. Tee tilaus verkossa, jotta pystyt lähettämään postia parhaaseen mahdolliseen hintaan!